2012/09/08

San Luis Potosí

Nyt juttua mun piirin ensimmäisestä vaihtarimiittingistä!

San Luis Potosí oli kaupungin (ja osavaltion) nimi, jonne yhteensä 35 vaihtaria tästä lähialueilta kokoontui viime viikonloppuna. Yllätyin, kuinka monta vaihtaria meitä oikeestaan olikaan! Ja noh, kuinka monen monta suomalaista siellä olikaan... No, oikeesti, kyllä mä sen tiesin että oon ainut, mutta ei se mun menoa haitannut. Paljon uusia tuttavuuksia ympäri maailmaa ja espanjan harjoittelua. Oli oikeestaan aika hassua, ettei me pahemmin puhuttu enkuks vaan kaikki yritettiin puhua espanjaa, toiset enemmän, toiset vähemmän. Ja tällä tarkotan sitä, että paikalla oli myös paljon portugalia tai saksaa puhuvia, joten myös niiden sorina kaikuu edelleen päässä..

Bussilla tosiaan matkattiin, ja sekin oli niin erilaista verrattuna Suomeen! Paikkaliput ja kaikki. Okei, pitkä matkahan toi oli, mutta kuitenkin. Bussiasemalla mentiin turvatarkastuksen läpi ennenkun päästiin itse bussilaiturien äärelle. Itse bussissa taas penkit oli ihanat ja pehmeet, oisin voinut upota niihin. Matkalla parista ruudusta pyöri elokuvia koko matkan ajan ja ilmastoinnin kanssa meinasi tulla kylmä. Ei se kyllä alkuun tuntunu ollenkaan, kun Tampicon lämmöstä lähti haha!

Tosiaan, Tampicosta lähti mun lisäksi 3 muuta vaihtaria, joita en ollu koskaan aikasemmin tavannu, koska ollaan eri kouluissa. Nyt kuitenkin tavattiin ja tosi mukaviahan ne kaikki oli! Lähes 7 tunnin istuminen bussissa ei kuitenkaan pahemmin höpötelty, joitain perusjuttuja kerrottiin. Takasin tullessa meininki olikin ihan eri! :)
Tylsää ei koskaan kyllä ollut, ei bussissa eikä itse miittingissä. Viikonloppu vietettiin n. puolen tunnin päästä SLP:n keskustasta, Hacienda Calderon nimisessä "hotellissa". Meijän team Tampicon mukana ollut Rotary-setä kertoi kanssa, että paikka on tosi vanha ja ollut joskus aikoinaan yhden perheen koti. Ja siis se paikkahan oli ihan jäätävän kokonen! Ihan viihtysäkin, vaikka kieltämättä tuli siellä nukkuessa ikävä sekä oman kodin että Meksikon kodin omaa, pehmeetä sänkyä...

Hyvä alottaa edustavalla kuvalla.. Mutta ei voitu muuta kun hämmästellä Hannahin kanssa tätä näkymää bussimatkalla! Niin järjettömän paljon roskaa!

Vastakohtaisesti pääasiassa maisemat oli onneks kaunista luontoa. Ja vuoria!



Hotelliin!

Puutarha-alue, jonka läpi me kuljettiin uima-altaalle.

Paikanpäällä oli tosiaan pelkästään vaihtareita jo 35 ja siihen vielä lisäksi kaikki Rotary-tyypit ja Rotexit. Perjantai-ilta meni syödessä ja muihin tutustuessa. Sekä tietysti tanssiessa! Tultiin sen verran myöhään, ettei oikeen muuta ehdittykkään tekemään. Lauantaina kuitenkin aamu alkoi aikasin ja hyvällä ruoalla ja jatkui sitten sääntöjä ja kulttuurishokkia käsitellessä. Jossain vaiheessa pidettiin sitten paussi ja mentiin uima-altaalle koko porukka! Pelattiin lentistä ja nautittiin vaan siitä lämpösestä vedestä. San Luis Potosissa kun tuppas olemaan jo vähän kylmä Suomi-tytölläkin haha! Myöhemmin vielä oltiin "luennolla", joka kerto Meksikosta, sen historiasta ja erilaisista paikoista täällä. Ihan sairaan mielenkiintonen! Ja kun siinä pyöri eripaikkoja, mitkä on hienoja Meksikossa, myös Tampicon ranta pääsi mukaan! Eikä ihan suotta tietenkään ;)

Lauantai-ilta meni taas syödessä ja tanssiessa vielä enemmän kun perjantaina! Opeteltiin myös meksikolaisia tansseja, mm. jo edellisessä postauksessa mainittua Rodeota. Meikä tyttökin koitti, mutta mitä nopeemmin mentiin sitä enemmän törmäilin muihin.. Suosiolla luovutin ja innoissani pyörin sivummalla haha!

Perinteikäs teema jatku sitten piñatalla, jota myös allekirjoittanut pääsi hakkaamaan! Piñata on tosi perinteinen juttu meksikolaisissa juhlissa, lapsille se on usein juuri se kohokohta. Pelkästään hauskuutukseen piñata ei kuitenkaan ole tehty, vaan siihen liittyy ihan historiallinen kertomuskin, jonka mukaan aikoinaan piñataa hakkaamalla yritettiin karkoittaa pahaa ja vahvistaa omaa uskoa. Tykkään siitä, että jokaisella jutulla täällä on oma tarinansa miten ne on saanut alkunsa. Mutta täytyy myöntää, että mulle tää taisi olla lähinnä vaan hauskaa. En tiiä naurattiko mua enemmän se, etten missään vaiheessa tainnut osua kunnolla siihen piñataan vai ajatus itsestäni hyppimässä siinä alapuolella epätoivoisesti siihen kurottautuen...

Pari haluaa kuvan lipun kanssa ja kohta ollaankin melkeen kaikki vaihtarit yhessä kasassa! Ja Emmalle suuret kiitokset perinnöstä, jota kannan ylpeänä! ;) Ens vuonna toivon mukaan joku muu kotokaupungista kantaa ylpeenä tuota lippua!

Vaahtokarkkien paistamista mmm

Ihana Tampequeña-toverini Dominique Sveitsistä!

Parit mehikaanot sekä Saksan, Yhdysvaltojen ja Brasilian edustusta!

Tampequeñalaiset Dominique ja Hannah kera brassivahvistus Arthur! Ja tietysti herkku-tacoja!

Jorge vähän testaili mun kameraa..

Parit pinssit! Niitä on enemmänkin ja toivottavasti tulee vielä lisääkin!

Mi chica!

Poijjaat! Jack Taiwanista (ja Tampicosta myös!!) ja Gustavo Brasiliasta

Sydney ja toinen Noora-vahvistus Saksasta! ;) no oikeesti kyllä vaan yhellä oolla.

Team Tampico! Ja keskellä meijän "isoveli" Jorge, joka oli viime vuoden Saksassa vaihdossa. Jack tosin puuttuu kuvasta ):

Minä ja se piñata...haha!

Täytyy pitää puolensa, eikö?
Sunnuntaina olikin jo sitten aika palata takasin Tampicoon. Lähtö hotellilta oli jo yhdeksän jälkeen aamusta, joten aikasin oltiin taas liikkeellä. Viralliset kuvat Rotary-takkien kera koko porukasta ja sitten matkaan! Itkuja ei tullut, vähän haikeutta kyllä.

Matkalla SLP:n keskustaan bussiasemalle poikettiin matkan varrella pienemmässä kaupunginosassa Villa de Reyesissä. Pikainen kierros, mutta sitäkin parempi! Tosi nätti paikka ja helposti siinä keskustassa vierähtikin tovi. Siitä matka jatku sitten sinne bussiasemalle, jossa sanottiin vielä kerran heipat Ciudad Manten (parin tunnin päästä Tampicosta) vaihtareille ja sitten alkoikin paluumatka. Mutta niinkun sanoin, tylsää ei tullut, kiitos hyvän seuran! Ja maisemien kanssa, nähtiin mm. Cierra Madre!

Villa de Reyesissä ja takana paikallinen kirkko. Kuvassa edustetaan Brasiliaa, Saksaa, Venäjää, Slovakiaa, Sveitsiä, Ranskaa ja tietysti Suomea!


Mis chicas Tampequeñas!
 Ja viimeinen kuva koostaa hyvin viikonlopun!

Brasiliasta, Saksasta, Ranskasta, Taiwanista, Slovakiasta, Belgiasta, Indonesiasta, Yhdysvalloista, Italiasta, Venäjästä, Sveitsistä, Thaimaasta ja Suomesta on Distrito 4130 tehty!
Palaillaan taas ens viikolla, huomenna lähdetään meinaan perheen kanssa Jenkkien puolelle muutamaksi päiväksi isoveljeä moikkaamaan!

Besitos, Noora
ps. Parissa kohtaa lukee "Tampequeña" ja se on Tampicossa asuva henkilö ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti