2012/09/08

Vamonos!

Heipat tännekin taas!
Anteeksi, se lupaus vähän jäi, mutta kyllä tässä on niin paljon menoa riittänykkin ettei edes harmita haha! Viime viikonloppu meni San Luis Potosíssa (noin 6h täältä Tampicosta) muitten vaihtareitten kanssa ja ympäri koulu- ja sunmuitajuttuja hoitaessa. Tällä viikolla on ollu koulussa kaikenlaista tapahtumaa, onneks mulla on toi pienempi kamera lähestulkoon aina mukana, sillä ne tuli mulle kaikki ihan yllärinä! Mutta tosiaan, hyviä yllätyksiä vaan.

Niinkun viime kerralla kirjottelin, kävin "serkun" kanssa semmosella lagunalla, eli jonkun tapasella järvellä muutama (tai vähän enemmän..) viikko takaperin. Ja näin siellä tosiaan elämäni ensimmäisen (?) krokotiilin! Ne eleli ihan siellä järvessä vaan, ihan keskellä kaupunkia ja puistoaluetta.. Tässä nyt parit kuvat sieltä!




Kotiin lemmikiks?



Jos en ihan väärin muista, niin hän on Benito Juarez, Meksikon entinen presidentti. Täällä hyvin tärkeä henkilö siis!



Puistoalue ihan sen lagunan vieressä. Joka paikassa myydään jotain pikkuhärpäkettä!
Noista pikkuhärpäkkeistä tuli mieleen vielä, että nyt näkee erityisesti kaikkeen Meksikoon liittyvää, kuten Meksikon lippuja ja lipun värein koristeltuja juttuja ympäriinsä kun Meksikon itsenäisyyspäivä lähenee. Ens viikonloppuna kaikkialla onkin tiedossa isoja juhlia sen kunniaksi!

Takasin arkeen. Niin, arkihan mulla tais vähän niinkun alkaa melkeen kuukausi sitten, kun alotin koulun! Alkuunhan se oli kyllä kaikkea muutakun arkea, kun olin ihan hukassa.. Mutta kyllä se siitä, ja nyt jo sujuu tosi hyvin! Viihdyn koulussa, vaikken aina kaikkee ymmärräkkään. Ymmärtäminen on kyllä jo parempaa, samoin puhuminen, kiitos ihanien kavereiden ja opettajien myös! Meininki koulussa on vähän samalla tasolla kuin suomessa; ykköset on niitä hillityimpiä, kakkosilla vähän alkaa jo meno tuntua ja "abit" onkin jo ku lentoon lähössä! Ei sillä, tunteja ei yleensä kukaan pahemmin häiritse. Muuten meno on aika erilaista, kuten esimerkiksi erilaiset oppiaineet (ja mulla täällä "erikoisala" on turismo ja design!) ja kaikki tuntuu tuntevan toisensa ja olevansa toistensa kavereita. Tällä viikolla ollaan juhlittu ensin meijän koulun 42-vuotis synttäreitä ja sitten lukion (koska tässä samalla alueella on myös yliopisto) rehtorin synttäreitä, ja näissä toi hyvä yhteishenki viimeistään tuli selväksi!


Yhtenä päivänä yhellä tunnilla oltiin sovittu open kanssa, että syödään pizzaa ja muita herkkuja! Ope kävi ne hankkimassa ja me käytiin ne nauttimassa omnomnom. Maistoin myös supertulisia chilisipsejä, eli myös vettä meni!




mä luulin et noi oli syötäväks, mut toisin kävi...

42 aniversario de la UNE!

Koulun maskottijaguaari! Enkä oikeesti näytä noin huonoryhtiseltä köhhöh


Tässä on parhaillaan meneillään semmonen Rodeo-niminen tanssi, jota meksikolaiset tanssii paljon. Se on ihan pirun nopeeta, ja koulukaverit varottelikin ettei mun ehkä kannata mennä sinne tai en selvii hengissä hahah! Koko koulu oli ihan messissä ja niin hyvällä fiiliksellä!

Eikä tässä vielä kaikki...
teen heti perään toisen postauksen siitä San Luis Potosín reissusta, sillä eiköhän tää kuvapläjäys riitä yhteen postaukseen!

Nos vemos!
Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti